Povestea noastra

Suntem Carmen si Florin si in august 2017 a venit pe lume cel mai asteptat si mai iubit copil, fetita noastra, Diana-Antonia. Eram topiti de fericire, ca orice mama si tata atunci cand isi primeste pe lume primul nascut. La inceput totul parea in regula, eram o familie fericita, cu preocupari obisnuite pentru niste proaspeti parinti, panicile normale, greutatile normale, fericirea nemasurata, invatam cum sa ne facem noua meserie cat mai bine.
 
Controlul de rutina, efectuat cand Diana avea o luna, avea sa naruie foarte repede oaza noastra de fericire. Medicul pediatru s-a declarat ingrijorat de icterul persistent si de faptul ca Diana nu a luat in greutate. In cateva zile ne-am trezit aruncati intr-o spirala a drumurilor la medici, spitale, analize. Aceasta a culminat cu un diagnostic dur si cu o situatie de urgenta: atrezie biliara ce trebuie operata imediat. Perspectiva unui transplant hepatic, in cazul in care operatia nu ar fi rezolvat problema, ne-a dat fiori.
 
Dupa alte cateva zile, analize si pregatiri, Diana noastra mica, de doar o luna, intra in sala de operatie, insotita de rugile si gandurile bune ale noastre, ale tuturor. Operatie de refacere a cailor biliare externe efectuata la spitalul Marie Curie, de catre doctorul Oancea a fost, pentru acea etapa, un succes.
Dupa cateva saptamani petrecute in spital, Diana a primit din partea medicilor acordul de a continua tratamentul de acasa. Ne-am bucurat sa ne aducem puiul in cuib, sperand ca acest lucru va insemna un drum lung, dar sigur catre insanatosire.
 
Dar, desi starea ei era stabila, iar ficatul dadea semne de reluare a activitatii in parametri normali, icterul era in continuare pronuntat, iar Diana nu lua in greutate. Analizele si ecografiile au fost repetate periodic, insa rezultatele nu au fost nici mai rele, dar nici mai bune.
 
Am petrecut Craciunul si Revelionul acasa, cu speranta ca noul an va fi mai bun pentru noi, iar Diana va depasi cu bine acest episod nefericit.
 
Din pacate, starea Dianei s-a inrautatit in primele zile ale anului, astfel incat, atunci cand ne-am reintors la Marie Curie, medicii ne-au recomandat sa gasim o clinica din strainatate in vederea efectuarii transplantului de ficat. In Romania nu se poate face aceasta operatie deoarece Diana nu are nici varsta (minim 1 an), nici greutatea (minim 10 kg) la care poate fi operata in tara.
In acest moment am demarat toate procedurile in vederea gasirii unei clinici unde sa putem efectua acest transplant. Costurile implicate sunt foarte mari (peste 100.000 euro), timpul este foarte scurt (3-4 saptamani), de aceea am decis sa deschidem aceasta pagina si sa va rugam sa ne ajutati. Stim ca e o lupta grea, o lupta nedreapta, dar stim ca Diana este mica noastra invingatoare si stim ca, daca vom strange banii necesari si vom gasi clinica potrivita, sansele pe care doctorii ni le dau sunt de partea noastra. In acest moment celelalte organe nu sunt afectate, astfel incat, odata transplantul efectuat, fetita noastra va avea sansa la o copilarie fericita si la o viata normala.
 
Va rugam sa ne ajutati cu orice suma prin donatii in urmatoarele conturi:
Cont in lei: RO94INGB0000999905453917 , deschis pe numele Stefan Carmen Olganicoleta
Cont in euro: RO68INGB0000999907578588, deschis pe numele Stefan Florin
Cont PayPal: carmennicolle@yahoo.com Telefon de contact Carmen Stefan – 0724312608